Sayfalar

27 Ocak 2013 Pazar

Koç Burcu: Yükselen Burç Meselesi

Bu yazıdan itibaren artık yükselen burç meselesine giriyoruz. Biliyorsunuz sadece kendi burcumuzu bilmek yetmiyor. Yükselen, alçalan burçları, iş dünyamızı etkileyen planetleri, özel hayat hanemize giren etkileri de ayrı ayrı bilmeliyiz aslına bakarsanız. Kafalarınızı fazla karıştırmadan hemen asıl burcumuzla, yükselen burcumuzun etkilerinin birleşmesi bize bizi nasıl anlatıyor ona bakalım.
 

Yalnız bir uyarımız var; "Yükselen burç nasıl bulunuyor, acaba benimki ne?" diye bize sormak yok! Yükselen burcunuzun ne olduğunu siz bulacaksınız. Gerisi bizden.
 

Biliyorsunuz doğduğunuz tarih aralığı asıl burcunuzu, doğum saatiniz ise yükselen burcunuzu tespit ediyor. Sevgili anne ve babanızdan doğum saatinizi öğreneceksiniz ve bir bilenden doğum yılı, ayı, günü ve saatine göre yükseleninizin ne olduğunu soracaksınız. Dikkat; anneciğinizin "Karpuz zamanı, güneş doğarken…" demesi her zaman yetmeyebilir!
 

Bu yazıda asıl burcu Koç olanlar ile başlıyoruz; yükselenler ise yanında yazılı olanlar. Yalnız kendiniz için değil, birlikte yaşadığınız kişiler için de bu bilgiler size çok çarpıcı gelecek.



Koç / Koç (Mars-Mars / Ateş-Ateş):
Koç özelliklerinin tümü en güçlü etkileriyle burada. Onunla yaşamak kolay değil, patlamaya hazır bir bomba! Eğer kendine yaşamak için uygun bir Terazi burcu (ya da etkisi) bulabilirse, daha büyüleyici ve daha az kaba hale gelebilir. Ama yine de bencilliğini üstünden kolay atamaz. Başkalarının izleyemeyeceği ve hissedemeyeceği kadar çabuk düşünür ve hareket eder. Kendini çok önemser, bu yüzden bazen iticidir. Beklenmedik zamanlarda kendine güvenini yitirip, çelişkiye düşebilir. Terazi burcu ile anlaşır.

Koç / Boğa (Mars-Venus / Ateş-Toprak):
Girişimci, lider Koç ile sabırlı, başlananı devam ettirme gücü olan Boğa! Boğa etkisi her ne kadar Koç'un bencilliğini artırabilirse de, aynı zamanda daha iyi organize olabilme ve detaylara vakıf olabilme gücünü de verir. Yaşama büyük bir aşk ile bağlıdır. Çok çalışkandır. Başdöndürücü bir enerjisi vardır. İşin sonuna kadar gider ve mutlaka verimliliği elde eder. Zamanın kendisini haklı çıkarttığı bir kişiliği vardır. Babaya bağlı sorunları (hastalık, ölüm, yıkıcılık) olabilir. Akrep burcu ile anlaşır.

Koç / İkizler (Mars-Merkür / Ateş-Hava):

İkizler etkisi, Koç'u daha akıllı yapar. İlişki kurma ve iletişim yeteneği verir. Ancak iyice dağıtma riskini de beraberinde getirir. Koç artık yerinde duramaz, şakacı biri haline gelir. Bir an bile geriye bakmaz. Koç hep önde gider, İkizler ise şimdi'de yaşar. Bu birleşimin kök salması bir mucize sayılabilir. Hep genç kalır, gülmeyi ve eğlenmeyi sever. Maceraya, hıza, değişikliğe bayılır. Mars ve Merkür etkisi onun iyi bir konuşmacı olmasını sağlar. İğneleyici ve sinirlidir. Yay burcu ile anlaşır.

Koç / Yengeç (Mars-Ay / Ateş-Su):

Geç olgunlaşır. Herşeyi ister, üstelik hemen ister. Risk arzusu ile sığınma içgüdüsü arasında gider gelir. Devrimcilikle tutuculuk onda birbirine karışmıştır. Hayallerinin yüksekliğine ulaşması için herşeyi denemesi gerekir. Çocukları ve aileleri sever. Çok şefkatlidir. Çocuksu tarafını asla terketmez. Anaç kadınları tercih eder. Hassas ve alıngandır. İç çelişkileri vardır ama kolay bunalıma girmez. Romantiktir, hayalleri çabuk kırılır. Ama başarı herşeyi değiştirebilir. Oğlak burcu ile anlaşır.

Koç / Aslan (Mars-Güneş / Ateş-Ateş):
Cesur ve yiğit! İnsanları etkisi altına çabuk alır. Ne var ki savruktur ve hesap bilmez. Çok şefkatlidir. Onu duyguya ait heryerde görebilirsiniz. Çok gururludur. Mistik bir yönü vardır. Hiçbir şey cesaretini kıramaz ve iyimserliğini bozamaz. Savaşmayı sever ama yeteri kadar sabırlı değildir. Çok uzağa nişan alabilir ve hiç bir şeyin onu üzmeyeceğini sanır. Bu kombinasyon tamamen erkeksidir; bir kadın tarafından yaşanması zordur. İş hayatında daima üstünde bir otoritenin olmasında fayda var. Kova burcu ile anlaşır.

Koç / Başak (Mars-Merkür / Ateş-Toprak):
Zor ve çelişkili bir yapı! Yoğun iç çatışmalar ve bunalım eğilimindedir. Keder, acı, üzüntü ve ölümlerle dolu bir yaşam. Bu etkilerden kendini iyiliğe ve dine adayarak çıkma yoluna gidebilir. Maceracı bir ruh ile güvenlik dürtüsü arasında sıkışmıştır. Gözüpek bir atılganlık ve pratiklik onun talihini değiştirebilir. Yaşa bağlı olarak zıt etkiler dengelenebilir. Başak etkisi, Koç'un atılganlığını sakinleştirip, onu biraz çeki düzene sokabilir. Profesyonel yaşamı pek çok iş ve meslek değişimine sahne olur. Balık burcu ile anlaşır.

Koç / Terazi (Mars-Venüs / Ateş-Hava):
Tamamen duygulara odaklandığından zor bir yaşam! Ondan daha romantik ve tutkulu birine rastlayamazsınız. Kendisi için istediği mutluluğu başkaları için esirgemez. Başkaları olmadan yaşayamayacağını sanır. İnsanların onu sevmesi yetmez, tapınmalarını ister. Mutludur. Çok vericidir. Tüm kalpleri kazanır. Tek istediği sevilmektir. Duygusal dramlar karşısında kendini depresyonla harcamak, hastalanmak, alkolik olmak ya da tüm gücünü hayır kurumlarına harcamak gibi riskler altındadır. Koç burcu ile anlaşır.

Koç / Akrep (Mars-Plüton / Ateş-Su):
Action filmlerinde başrol oynamak için ideal bir yapı! Müthiş kavgacıdır. Karakteri kolay değildir ama kişiliği güçlüdür. Saldırgan yapısını iyilikseverliğe kanalize edilebilirse -mesela doktorluk mesleğini seçerse- herşey iyiye doğru değişebilir. Cesaretsizlikle suçlanması halinde hastalanma veya saldırganlığını kendine yönlendirme riski altındadır. Ani karar verir. Kaba, sert hatta biraz barbardır. Kötü mizaçlı bir etki bırakır. Kendini sevdirmek konusunda beceriksizdir. Boğa burcu ile anlaşır.

Koç / Yay (Mars-Jüpiter / Ateş-Ateş):
Önsezileri güçlüdür. Özgür fakat hakimiyet altına almak isteyen bir yapısı vardır. Cömert ve iyimserdir. Aşırılıklara kaçabilir. Herkese güvendiğinden onu kandırmak çok kolaydır. Kendini iyi hissetmesi için yararlı bir şeyler yaptığına insanların inanmasına ihtiyacı vardır. Çabuk morali bozulur ama küçük bir jestle yeniden kendini bulur. Nasihat vermeye bayılır. Oyuncudur. Biraz da tribünlere oynar. Ama iyi bir yapısı vardır. Aşk hayatı çok hareketlidir. İkizler burcu ile anlaşır.

Koç / Oğlak (Mars-Satürn / Ateş-Toprak):
Genç, enerjik, atılgan bir yapı ile yaşlı, temkinli ve diplomat bir yapının çelişkisini yaşar. Ani karar verir ve hareket eder, sonra durur. Hesapçı ve akıllıdır. Seçmiş olduğu yaşamda şansının da yardımıyla müthiş başarılı olabilir. Hatta politikada veya bilimsel çalışmalarda adından söz ettirebilir. Ama onun için pek esnek olduğu söylenemez. Arabuluculuk da onun işi değildir. Prensiplerin adamıdır. Başarılarına rağmen onlar için pek iyi konuşulmaz. Yengeç burcu ile anlaşır.

Koç / Kova (Mars-Üranüs / Ateş-Hava):
O ya bir asidir ya da bir asosyal, ortası yok! Fikirlerini tutkuyla savunur. Özgür, müthiş yaratıcı ve yenilikçidir. Dostluklara ve ekip çalışmasına önem verir. Adaletsizliğe asla tahammül edemez. Hiçbir kural veya baskıya gelemez. Yaşamı hatta aşk hayatı kafa tutmalarla geçer. Marjinallik onu besler, soluk alır, hatta çiçek açar. Çabalamadan para kazanabilir ve dostlarına karşı eli çok açıktır. İyi ilişkiler kurar, iletişimi güçlüdür. Özgürlük onun için herşeyden önce gelir. Aslan burcu ile anlaşır.

Koç / Balık (Mars-Neptün / Ateş-Su):
Ütopyalara eğilimli, mistik bir yapı! Bu hayata ait olmayan şeylerin peşindedir. Gözüktüğünden daha hassas ve heyecanlıdır. Çekici ve şakacıdır. Müthiş iyilikseverdir. Arkasından mutlaka yemek, para gibi konforu sağlayan izleri bırakmış olduğunu bulursunuz. Biraz delidir ama çok iyidir. Gerçekçilik eksiktir onda, ama şansı hep yardım eder. Kendini sevdirir. Kolay para kazanır ve anında harcar. Hayatı ve zevkleri sever. Yardımseverdir ama biraz da tembeldir. Seyahat etmeyi, kitap okumayı sever. Başak burcu ile anlaşır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder