Sayfalar

29 Ocak 2013 Salı

Yükselen Burçlar: Aslan

Yeni bir yazıda yine yükselen burçlar konusuyla biraradayız. Aradan geçen zamanda unutanlar olmuştur muhakkak. Unutmayıp da merakla bekleyenler için yükselen burçlar konusuna Aslanlar'la devam edeceğiz. Konuya devam etme kararında etkili olanlar "bekleyenler" yani.

Zaman zaman hepimizin hayatta karşılaştığı bir zorluktur; devam etmek ya da yeniden başlamak. Bu iki kavramı birbiriyle çarpıştırıp, birinin diğerinden daha üstün olduğunu söylemek gibi bir niyetimiz yok. Biliyorsunuz üstünlükler de, zaferler de, mağlubiyetler de geçici. Şartları korumak elinizde olsa bile geçici! Çünkü hala kontrol edemediğimiz "bizim dışımızda" etkiler var. "Bizim dışımızda" dediğimizde aklınıza çok uzak fikirler, uzayın derinlikleri filan gelmesin. Bunlar hemen yanıbaşınızdaki dostlar, evinizdeki hayvanınız, iş ortağınız bile olabilir. Yani mümkünse hayattan çok uzaklaşmadan düşünün "bizim dışımızda"ki etkileri.

Karar verme anında sizi en çok etkileyenler bu yanıbaşınızdaki dış etkenler değil mi? Hadi söyleyin "ben şimdi ne yapayım?" diye danıştığınız insanlar ne kadar dışınızdan, ne kadar içinizden? Sizi bir yola girmek zorunda bırakanlar peki? Hele kararsız anlarınıza denk gelen öfkelerle inat ettiğiniz insanlar kimler?

Devam etmek ya da yeniden başlamak demiştik girişte. İkisi de insanı zorlar. İkisi de yeni bir başlangıçtır. Tarihin bize yaptığı bir güzellik olsa gerek; her gün, her ay ve her yıl, bilinçli olmasa da "devam etmeye" ya da "yeniden başlamaya" bir fırsat kazanıyoruz. Takvimlerden çaldığımız her gün bir fırsat değil mi? Bakın işte yine kocaman bir fırsat kapımızda. 2002 yılı geliyor. Listeler yapın ya da değişin önerisinde bulunmayacağız.

İyisi mi ne yapmak istediğinize karar verdikten sonra ya da önce hayatınızın sahibi olduğunuzu kendinize hatırlatın. Son zamanlarda aklımıza takılan bir reklam sloganıyla son derken; Takvimlere inat genç kalın diyoruz! Reklam sloganını söylemedik mi, söyleyelim : "Hayat sizin. Kontrolü kimin elinde?"


Aslan yükselen Koç (Güneş-Mars/Ateş-Ateş): Bu burcun insanı zengin ve yaratıcı niteliklerle bezenmiş tutkulu bir doğaya sahiptir. İstek, cesaret ve hırsla doludur. Bütün bunların temelinde aşk vardır. Dağları ayağa kaldırabilecek bir inanç ve aşk! Çocuklara ve aileye önem verirler. Erkek için yaşaması daha kolay olan bu yapı, kendini kadın da daha çok narsist ve fethedici bir şekilde gösterir. Sabırlı olması şartıyla meslek yaşamında başarılı olmasını sağlayacak imkanları var. Terazi burcunu çekici bulur.

Aslan yükselen Boğa (Güneş-Venüs/Ateş-Toprak) : Bu burç için, hareket büyük bir ihtiyaçtır. Otoriter ve sebatkar yapısıyla güçlü işbirlikleri kurar. Ünü ve şerefini asla bir kenara bırakmaz. Gürültülü ve tutkulu aşklar yaşlar. Kişiliğinde yaşadığı toprakların, çocukluğunun, ailenin ve özellikle baba imajının etkisi görülür. Zaten yaşamında aile desteği hiç eksilmez. Sanatçı yapısı ve güzelliğe merakı dikkat çekicidir. Hayatta, kader ve şansın rolünü hafife almaz. Akrepleri çekici bulur.

Aslan yükselen İkizler (Güneş-Merkür/Ateş-Hava) : Zekası, işbilirliği ve ışıltısı sayesinde başkalarının üstünde yükselen biri, dış dünya ile kolay ilişki kurar. Kız ve erkek kardeşlerin güçlü etkisi vardır. Parlak bir eğitim imkanıyla kendisini yetiştirir. Ölçülü bir aileden olsa bile savurganlığa eğilimi vardır. Sanata büyük bir aşkla bağlıdır; çok yeteneklidir ve seçim onun için çok zordur; şans kaderini yönlendirebilir ve başarı sağlayabilir. Düşlere ve disiplinsizliğe yönelebilir. Bazen uçlarda veya dağıtan bir kişilik için karşımıza çıkan bu burç için Yaylar çekicidir.

Aslan yükselen Yengeç (Güneş-Ay/Ateş-Su) : Şiddetli isteklerine rağmen yıpranmayan bir özgüveni vardır. Kavgacı kişiliği ile dikkat çeken bu burcun insanı, duygusallığı ve hayalgücünden yararlandığı hareketli mesleki yaşamında zengin ve yaratıcı imkanlara sahiptir. Genel fikirlere karşı savaşma ihtiyacı vardır. Para onun için çok önemlidir. Cömerttir. Girişken ve dinamik yapısıyla çok önemli bir işadamı olabilir. Çok sayıda maceradan sonra aile düşüncesi bir anne ve çocuk isteyecek; geç kalmış bir evlilik yapabilecektir. Oğlak burcunu çekici bulur.

Aslan yükselen Aslan (Güneş-Güneş/Ateş-Ateş) : Saygı gören karakteri, yüksek özgüveni, rahat davranışlarıyla dikkat çeker. Kendini çok beğenir. Buna karşılık karşısındakilere karşı güzel davranmak konusunda oldukça cömerttir. Tiyatrocu biri olmaktan güçlükle kaçınır. Çılgın öfkesiyle patlar, çok otoriterdir, ama çabuk unutur. İş görmeyi, hızlı karar vermeyi, gerekirse kesip atmayı bilir. Özellikleri ona ters düşen, onunla savaşan insanları korkutur. Kendilerine tapacak ya da kendilerini bir numara yapacak birini isterler. Ama dizginleri bırakabilecekleri sanatçı bir ruha ya da onları ezebilecek birine de hayır demezler. Kova burcunu çekici bulur.

Aslan yükselen Başak (Güneş-Merkür/Ateş-Toprak) : Bu burcun insanı, çok gururlu, yeteneksizleri hor gören, işini iyi yapmayı seven biridir. Başak, Aslan'a gerçeklik ve uygulama özelliğini verir. Özenle hesaplayarak ve kontrol ederek tehlikeye girer. Konuşma becerisi ve inandırıcılığıyla diplomatik bir otoriteye sahiptir. Başkalarının işleriyle gönüllü olarak uğraşır ve büyük hizmetler verir. Çoğu kez Başak çiçek gibi açılan bir kişiliği ister; bunu frenlemez. Gizli ve el altından işler çevirmeye bayılır. Dış görünüşe önem verir. Balıklar çekicidir.

Aslan yükselen Terazi (Güneş-Venüs/Ateş-Hava) : Derin estetik duygusu ile çok zevklidir. Sanatla ilgili meslekleri çekici bulur. Hayata karşı kayıtsız davranışlarda bulunmak, arkadaş edinmek ve ilişkiler konusunda çok başarılı. Mıknatıs gibi bir çekiciliğe sahiptir. Çok sayıda tutkuyu açığa çıkarır, bağlılık konusunda hassastır. Çok erken bir evlilikten çekinir veya çok ansızın karar verir. Mesleki yaşamında çok sık değişiklikler olur. Sanat, dans, tiyatro, sinema ve halkla ilişkiler alanında başarılı olabilir. Koçları çekici bulur.

Aslan yükselen Akrep (Güneş-Pluton/Ateş-Su) : Psişik enerjisi ile diğer insanlardan ayrılır. Kararlı ve yadsınmamış otoriteye sahiptir. İnsanlar üstünde çok güçlü bir etkisi vardır. Doğasındaki giz onu bitki bilimleri ya da radyoloji gibi işlerle ilgilenmeye sürükleyebilir. Bütün olaylara uyması şartıyla, filozofik fikirlerle ilgilenir. "Samuray" bir yanı vardır. Gücünü kontrol etmek, daha etkili ve korkunç göstermek için çabalar. İş hayatında, olağanüstü bir başarı veya nevroz bir başarısızlık onu bekler. Oysa o sadece eşsiz bir başarıyı kabul eder, orta halli bir başarıya dayanamaz. Boğaları çekici bulur.

Aslan yükselen Yay (Güneş-Jüpiter/Ateş-Ateş) : İdealine yakışır bir sebep bulursa, idealini gerçekleştirmek yeteneklidir. Şatafatlı ve görsel aktiviteleri sever; çok koruyucudur. Biraz alçakgönüllüdür. Seyahat tutkusu vardır ve kaderi hep yabancı yerlerdedir. İş konusunda başarısına inanır, diğerlerini de inandırmayı bilir. Hatta kendisine duyulan hayranlıkları paylaştırır. Bazen mistik doğası ve dinsel ruhu öne çıkar. İdeal bir baba veya prestiili bir kimlik modeli ihtiyacı vardır. Araştırma kavramı baskındır. İkizleri çekici bulur.

Aslan yükselen Oğlak (Güneş-Satürn/Ateş-Toprak) : Çok ihtiraslıdır. Düşlerinin etkisi altında kalırsa, geçmişin prestijli anılarına takılıp kalabilir. Mali açıdan hep uçlarda yaşar. Ya çok başarılıdır ya da iflas etmek üzeredir. Oğlak Aslan'ı sakinleştirir ve zor zamanlarda cesaretini artırır. Derinlerde kabul edilmek, sevilmek ve tanınmak ihtiyacı vardır. Yeterince diplomat ve idareye uygundur. Halkla ilişkilere uygun; ağır sorumlulukları üstlenmeye, başkaları için çok şey yapmaya ve kendini vermeye yeteneklidir. Kaderi çoklukla çocukluğundaki trajik bir olayla çizilir. Suçluluk duymaya eğilimi vardır. Yengeç burcunu çekici bulur.

Aslan yükselen Kova (Güneş-Uranüs/Ateş-Hava) : Derinlerde kendini beğenmiş ve sıradan insanların tasalı yapısı arasında bir çarpışma görülür. Arkadaşlık duygusu çok geniştir, fakat gurur kırıcı davranışları affetmez. Başarmak için hırsla işe koyulur, hayali rakipler yaratır. Derebeylik ve devrimcilik ruhunda vardır. Herkesin yaptığı şekilde yapmamak felsefesi üzerine kurulu tuhaflıklar sergiler. İtiraz ve provokasyon'a meraklıdır. Sadece prestijli olmayı ya da tanınmış bir üne sahip olmayı sevebilir. Her zaman gevezedir. Baba gibi sırtını dayayabileceği bir imaja ihtiyacı vardır. Aslanları çekici bulur.

Aslan yükselen Balık (Güneş-Neptün/Ateş-Su) : Bu burcun insanı, şaşırtıcı, tutkulu, idealist, sadık ve ütopyalara bağlı bir karakter olarak kendini gösterir. Sezgileri çok kuvvetlidir. Kendisini başkalarına adama duygusuyla dengelemiştir. Buna rağmen kötülüğe eğilimli mistik güçleri vardır. Yaşamı yolculuklarla çizilir. Bu yolculukları bir görev ve sınav olarak görür. Aşkı karşısındakine canla başla bağlılık olarak tasarlar fakat aynı zamanda bencilce bir hak davası olarak görür. Bazen, engin ve dahice etkilenmeler yaratır. Başak burcunu çekici bulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder