Sayfalar

28 Ocak 2013 Pazartesi

İkizler Yükselen Burçlar

Teneffüs zilini kullanın

Bazen neyi neden yaptığınızı bilmediğiniz olur mu? Şaşırdığınız, anlayamadığınız noktalarda durup dinlenme fırsatı verir misiniz hislerinize? Yaşamın her döneminde hepimizin teneffüs hakkını kullanmayı unuttuğumuz zamanlar olur. Büyük bir okulun içindeyiz, hayat okulunun. Her gün yeni bir ders, her gün yeni bir aydınlanma içindeyiz. Günden güne öğrendiklerimizin niteliği ve niceliği kadar mola haklarımız da değişkenlik gösteriyor.

Keşke okul zilleri gibi 40 dakikalık ders dilimlerine 5 dakika, öğleden sonra öncesine de bir uzun teneffüs hakkımız olduğunu bilebilseydik hayat okulunda da. Veya kullanmadığımız teneffüs haklarının bir hesapta birikmediğini geç olmadan anlayabilseydik.

Gelin bugün bir değişiklik yapıp teneffüs hakkınızı kullanın. Herşey serbest, sigara da küfür de, çığlık da! Üstelik herşey mola alırken siz neyi bekliyorsunuz? Dünya bile mola alıyor, 4 senede bir artık yılla tamamlıyor zamanı! Siz niye ısrar ediyorsunuz ki, “artık” zamanlarınızı, mola haklarınızı kullanmamakta? Niye?

Evet, “herşey serbest mola”sı bitti. Konumuza dönelim. Yükselen burç meselesinde üçüncü sayıdayız. Bu yazıda konuklarımız İkizler…


İkizler/Koç (Merkür-Mars/Hava-Ateş)

İnsan ilişkilerine, rahatlığa, gençliğe ve eğlenceye önem verir. Okulda tüm zorlukların üstesinden gelebilen parlak bir zeka ve öğrenmeye hevesli zihinsel yeteneklere sahiptir. Çok fazla konuyla ilgili ve hevesli olmasından dolayı seçim yapmakta zorlanır. Kıvrak bir zekaya sahiptir; heyecanlı, ateşli ve bazen sabırsız ve kırıcı olmasına rağmen kendini espri yeteneğiyle affettirmeyi becerir. Yargılamakta fazla aceleci davranır. Fikirlerinde ısrarcı ve saldırgandır ve her konu hakkında anında kesin hüküm verir. Samimi ve aykırı düşüncelere sahiptir. “Arkadaşlarına” taparcasına bağlıdır. Kısa süreli tutkular yaşar. Terazi burcunu çekici bulur.

İkizler/Boğa (Merkür-Venüs/Hava-Toprak)

Konuşma yeteneği ve zekasını maddi başarıya ulaşmak için kullanır. Çok fırsatçıdır: spekülasyondan hem heyecan hem para açısından hoşlanır. İstikrarsız ve değişkendir. Günlük yaşamda becerikli, neşeli, arkadaşlığı hoş, esnek ve uyumlu bir insandır. Bilim veya sanat dallarında araştırmayla ilgileneblir. Meslek hayatında değişik işlerde çalışmayı sever. Yenilik ve değişkenlikten hoşlanmasına rağmen tutucu bir yanı vardır. Akrep burcunu çekici bulur.

İkizler/İkizler (Merkür-Merkür/Hava-Hava)

Çok istikrarsız, değişken ve sürekli hareket halindedir. Herşeyi çabuk kavrar ve öğrenir. Hayatı anında yaşamaktan hoşlanır ve hatıralardan kolaylıkla kurtulur. Çok konuda yüzeysel olarak fikir sahibidir. Herşeye heves ettiğinden yeteneklerini gerektiği gibi geliştiremez. Derinlemesine tanınması zor bir insandır, karşısındakini şaşırtmaktan hoşlanır. Çamaşır değiştirir gibi fikir değiştirir. Aşk dahil olmak üzere herşeye oyun gözüyle bakar. Kendini ciddiye alan veya onun rahatsız eden kişilerden nefret eder; çok bencildir. Sürekli olarak hayranlık uyandırmaktan ve insanlarla iletişim kurmaktan hoşlanır. Zeki fakat yüzeyseldir. Yay burcunu çekici bulur.

İkizler/Yengeç (Merkür-Ay/Hava-Su)


Hayal gücü ve yaratıcılığa sahip olmasına karşın kendine güveni yoktur. Genellikle hayatın zorlukları veya ailevi sorunlar karşısında eli ayağı tutulur. Pratik zeka ve olgunluktan yoksundur, çocuksu davranışlardan vazgeçmekte zorlanır ve hangi dala tutunacağını kestiremez. Çok yetenekli ve duyarlı olmasına rağmen, destek görmediği ve zorla disipline sokulmadığı zaman kendini dağıtır ve somut bir şey gerçekleştiremez. Güzel şeylerden ve lüksten hoşlanır, maddi sıkıntıya dayanamaz. Oğlak burcunu çekici bulur.

İkizler/Aslan (Merkür-Güneş/Hava-Ateş)

Yükselen burcu İkizler olan Aslan burcu, burçların en yeteneklisi sayılabilir. Seçim yapmakta zorlanır, herşeyle ilgilenmesi ve her alanda başarılı olması aslında en büyük sorunudur. Zira başarılı olabilmek için tüm enerjisini bir sanat veya meslek dalına odaklaması gereklidir. Sevimli olduğundan çok sayıda arkadaşa sahiptir; güçlü çekiciliği sayesinde gönülleri fethetme konusunda başarılıdır. Cömert görünüşüne rağmen maddi çıkarlarını korumayı iyi bilir. Tiyatro, resim ve edebiyat dallarında yeteneklidir. Ani ve şiddetli öfke krizlerine kapılır. Gücünü idare etmesini bilmediğinden zaman zaman depresyona girebilir. Sık sık sabırsız ve hoşgörüsüz davranabilir. Kova burcunu çekici bulur.

İkizler/Başak (Merkür-Merkür/Hava-Toprak)

Bu burç Merkür’ün etkisi altında olduğundan zeka, hızlı kavrama yeteneği ve beceriklilik özelliklerine sahiptir ve onlardan yararlanmayı bilir; fakat bu özellikler sinirli ve fazla entellektüel bir kişiliğe yol açar. Edebiyata ve hocalığa yatkındır, bilgisini aktarma ve paylaşma ihtiyacını duyar. Hareket ve değişiklik ihtiyaçlarına cevap veren gazetecilik de uygun bir meslek seçimi olabilir. Kolay para kazanır ve parasını zevk ve arkadaşları için harcar. Özellikle entellektüel bir kariyere yöneldiğinde genç yaşta başarıya ulaşır. Balık burcunu çekici bulur.

İkizler/Terazi (Merkür-Venüs/Hava-Hava)

Sanatsal yeteneklere sahiptir. Çekici, zarif ve zekidir. Başkalarının düşüncelerine ve duyarlılığına önem verir. Fotoğrafçılık, dans, sinema gibi sanat dallarına yatkındır. Yaşamının ve kariyerinin bir bölümünü yabancı ülkelerde geçirebilir. Uzak ülkeleri çekici bulur. Evlilik kararını genç yaşta ve aniden verir. Hayalperest ve romantik olmasına karşın fazla sadık değildir. Başarıya ulaşmak için gerekli kozlara sahiptir. Çekiciliğini kullanmasını bilir. Koç burcunu çekici bulur.

İkizler/Akrep (Merkür-Pluton/Hava-Su)


Akrep burcunun etkisi, İkizler burcunun zeka niteliklerinin daha güçlü ve derin bir boyuta sahip olmasını sağlar. Çarpıcı güce ve aşarı derecede eleştirel bir bakış açısına sahiptir. Gözünden hiçbir şey kaçmaz, hiçbir şeyi affetmez, bağışlama ve hoşgörü niteliklerinden yoksundur. Aptal ve korkakları hiç çekemez. Tehlikeli bir cazibeye sahiptir. Samimiyet derecesi ancak diğer İkizler burcu tarafından algılanabilir. Aykırılık tutkusu yüzünden bazen izlenmemesi gereken uç noktalara sürüklenebilir. Ölüme meydan okur. Boğa burcunu çekici bulur.

İkizler/Yay (Merkür-Jüpiter/Hava-Ateş)


Oyundan hoşlanan bu iki burç hayatı fazla ciddiye almamak, duygulanmamak ve gerçek hislerine hakim olabilmek için karşılıklı olarak birbirleriyle eğlenirler. Bu burcun insanı hem idealist, hem alaycı niteliklere sahiptir. Zıt kişiliklerinden dolayı zaman zaman gerçekten kim olması gerektiğini kestirmekte zorlanır. Hem sevimli, hem sinir bozucu, hem sakin, hem huzursuz olabilir. Karşıtlıklardan hoşlanır ve insanlarda tepki uyandırmak için zaman zaman olmayacak şeyler söyler. Kimsenin hakimiyeti altına girmez. Aslında bu aşırılıklar davranıştan ziyade sözlerle sınırlıdır. Titizdir ve ayrıntılara önem verir. İkizler burcunu çekici bulur.

İkizler/Oğlak (Merkür-Satürn/Hava-Toprak)

Sebat, inat ve tutku özellikleri bu burç insanının yeteneklerini kullanmasına yardımcı olur. Pratik zekaya sahip ve gerçekçi olduğundan hayallere kapılmaz. Aklı başındadır ve duygularının esiri olmaz. İkizler burcunun gençlik özellikleri ile Oğlak burcunun yaşlılık özellikleri arasında oluşan güçlü çatışmanın etkisi altındadır. Kimseye belli etmemesine rağmen çok çalışkandır. Adam sendecilikten, baştan savma işlerden ve beceriksizlikten nefret eder, herşeyin düzgün ve belirgin olmasını ister. Gençliğinde solunum ve romatizma sorunlarından şikayetçi olmasına rağmen sağlığı daha sonra düzelir. Bilim ve tıpla ilgilenir. Diğer İkizler’den daha sabırlı ve beceriklidir. Yengeç burcunu çekici bulur.

İkizler/Kova (Merkür-Uranüs/Hava-Hava)

Zeka, yaratıcılık ve insanlarla kolay iletişim kurma niteliklerine sahip iki burç. Burada Merkür’ün özellikleri ikiye katlanmıştır. Bu burcun insanında herşey zihinsel boyutta yer aldığından, fikirler eylemin, projeler ise uygulamanın önünde yer almaktadır. Bu kişiler, sürekli olarak, çok parlak fakat aşırı ilerici niteliklerinden dolayı gerçekleştirilmesi olanaksız binlerce fikir ortaya atar. Bağımsız, genç ruhlu ve sürekli hareket halindedir. “Motorunu” hiçbir zaman dinlenmeye almadığndan bazen sinirlerinin tükendiğini hisseder. Üstün yaratıcılık yeteneklerine rağmen toprak burcundan birinin desteği olmadan somut bir şey gerçekleştirememe durumuna düşebilir. Sanıldığından daha hayalperesttir. Duygusal yaşam ve aşk hayatın zorluklarıyla mücadale etmesine yardımcı olacaktır. Gereken desteğe sahip olur ve sebat gösterirse başarılı olabilir. İnsanlara sevimli göründüğünden destek bulması da zor olmaz. Aslan burcunu çekici bulur.

İkizler/Balık (Merkür-Jüpiter/Hava-Su)

Kedi ve köpek gibi geçimsiz bu iki burcun birbirini anlaması ve kabullenmesi zordur. Bu karşıtlığın sonucunda kargaşa, istikrarsızlık, tutarsızlık ve vurdum duymazlık doğacaktır. Sorumluluk ve sıkıntılardan sıyrılarak onları başkalarının sırtına yükler. Zaman zaman fedakarlık göstermesine rağmen aşırı derecede bencildir. Aslında pek de hak etmeden sahip olduğu fırsatlardan yararlanmasına imkan veren bir içgüdüye sahiptir. Gerek kendisini salt bencillikle yargılayan, gerek başkalarını çok düşündüğüne inanan kişileri yanıltıcı özelliklere sahiptir. Yüzeysel cömertliği aslında başkalarıyla iyi geçinmeye ve rahatsız edilmemeyi sağlamaya yöneliktir. Yetenekli ve tembeldir. Ailenin ve özellikle babasının etkisinde kalır. Sadece dış görünüşle yetinmemeyi de öğrenmek zorundadır. Başak burcunu çekici bulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder