Sayfalar

3 Ağustos 2012 Cuma

Feng Shui Tedavileri

Yaşadığımız mekanlardaki enerji miktarını çoğaltmak, enerji akışını iyileştirmek, düzenlemek için ses de etkili bir araç olarak kullanılabilir.

Uygun yerlerde ve uygun zamanlarda kullanılan kuş, çan sesleri, suyun şırıltısı ya da yaprakların hışırdaması bedensel ve ruhsal olarak sağlığımızın korunmasında ve düzelmesinde oldukça önemli etkiye sahiptir.

Bir iç ya da dış mekanda ses yaratabilmek için kullanılacak en iyi araçlar çanlardır.

Rüzgar çanları iç ve dış mekanlardaki zararlı Chi’yi dağıtarak, faydalı Chi’yi ortama çekmekte fevkalade başarılıdır.

Seçilen uygun çanların çıkardığı melodiler, bulunduğumuz ortamda huzurun artmasında ve insanların pozitif bir ruh haline erişmesinde de rol oynar.

Camlarınızın kenarına ya da balkon ve bahçenize astığınız rüzgar çanları konusunda dikkatli olmalısınız. Size huzur ve dinginlik sağlayan bu küçük süsler, komşularınızın rahatsız olmasına neden olabilir.

İyi metalden yapılmış, özellikle de pirinç, rüzgar çanlarını kuzey ya da kuzeybatı yönlerinde kullanmak etkilerinin daha hissedilir olmasını sağlayacaktır.

Rüzgar çanları hızlı enerji akışını kesmek ve Chi’nin mekan içinde yeterince dolaşmasını sağlamak için kullanılır. Örnek olarak ön kapıya bakan bir merdivene asıldığı zaman enerjinin içeride yeterince kalmasında etkili rol oynayacaktır.

Özellikle metal elementinin sembolü olduğu için, bu elementin yokluğunu gidermek ve ortamda denge yaratmak için kullanılabilir. Ağaç elementinin sembolize ettiği güneydoğu bölgesinde zararlı olabileceği için, bu alanda kullanılmamasına dikkat edilmelidir.

Ses yaratmak için su kullanıldığında özellikle kuzey ve doğu yönlerinde suyun konumlanmasına dikkat edilmelidir. Akvaryumlar ya da küçük çeşmeler ve havuzlar bunun için uygun araçlar olarak kabul edilebilir. Ama kullanılan tüm yöntemlerde temizliğe, bakıma maksimum şekilde itina edilmesi gereklidir.

Rüzgar çanının sallanan çubuklarının içinin boş olması, yani hava sirkülasyonunun olabilmesi önemlidir.

Beş çubuklu rüzgar çanlarının çok dikkatli kullanılması gerekir. Beşliler genellikle kötü enerjinin yokedilmesi için kullanılır. Başka bir deyişle bir çeşit kemotreapiye benzer. Normal şartlarda enerjiyi artırmak ya da akışı düzenlemek için çubuk sayısının, uğurlu bilinen bir, altı, yedi ya da sekiz olmasına dikkat edilmelidir.

Evin tavanındaki bir kirişe asılan beşli rüzgar çanı, kirişin yarattığı negatif etkinin zayıflamasında etkili olur.

Birbirini takip eden üç sıra kapının ortasına asılan beşli bir rüzgar gülü, Feng Shui inanışına göre ortaya çıkan uğursuzluğun giderilmesinde etkilidir.

Feng Shui’de zenginlik sembolü olarak kabul edilen çanlar da ses yaratmak için son derece uygun araçlardır. Mesleki alanda başarı sağlamak için altın ya da gümüş rengi, küçük bir çanı güney duvarına asmak ya da bereketi arttırmak için yemek odasının güney duvarına çanı yerleştirmek olumlu sonuçlar verecektir.

Kapının kontrol edilmesinin zor olduğu mekanlarda girişe asılan çanlar, içeri girenler olduğunu haber vereceği için mekanın güvenliğinin artmasında ve yaşayanların kendilerini emniyette hissetmelerinde de etkilidir.

Uygun yükseklikte astığınız rüzgar çanlarına, zillere sık sık dokunarak, ses çıkartmanız da Chi’nin artmasına yardımcı olarak, olumlu etkiler yaratır.

Çanlarınızı asarken dokuzun katı olan her hangi bir uzunlukta kesilmiş kırmızı kurdelalardan faydalanmayı tercih etmelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder