Sayfalar

4 Ağustos 2012 Cumartesi

Feng Shui: Parlak Nesneler

Yaşadığımız ortamdaki enerji akışını düzenlemek için kullanılabilecek parlak nesnelerin arasında “akupunktur iğneleri” olarak bilinen, kristal toplar da vardır. kristal toplar, taşıyıcı bir ayak üzerinde kullanılabileceği gibi, uzunluğu dokuzun katı olmak kaydıyla (örneğin 9 cm ya da 27 cm) kırmızı bir ip ya da kurdela ile de uygun yerlere asılabilir.

Kristal ışığı ya da enerjiyi mercek etkisiyle çoğalttığı için olumlu ve olumsuz Chi’nin yönlendirilmesinde oldukça etkilidir.

Kullandığınız kristaller çok büyük olmamalıdır. Ortalama büyüklükteki bir ev için küçük bir kristal küre yeterlidir.

Chi’nin ulaşmadığı köşelerde, ya da akışın kesildiğine inandığınız noktalarda kristal topları kullanarak, enerjiyi o alanlara çekebilirsiniz.

Yaşadığınız mekanda yeterince Chi olduğuna inanmadığınız durumlarda, enerjiyi çoğaltmak için kristal küreleri kullanabilirsiniz.

Özellikle Güneş alan bir pencere seçerek buraya asacağınız ya da koyacağınız kristal küre, Güneş ışığını, gökkuşağının renklerini evin içine taşırken, aynı zamanda ilişkilerinizde şans ve pozitif gelişmeler de getirecektir. Özellikle Güney-Doğu köşesindeki kristaller, romatizmin yaşamınızda daha hakim hale gelmesini sağlayacaktır.

Evinizin özellikle tam oratsına tavan yüksekliğinin el verdiği büyüklükte, bir kristal avize asmanız, evinizin bereketinin artmasında, maddi durumunuzun düzelmesinde ve zenginleşmenizde etkili olacaktır.

İçeri dönmüş, sivri bir duvar köşesinin önüne koyacağınız kristal parçası, bu köşeden yayılan Shar Chi’yi etkisiz bırakacaktır.

Seçtiğiniz kristaller doğal olabileceği gibi, suni kristalleri de kullanabilirsiniz.

Küre şeklindeki kristaller en tercih edilenler olmasına karşın, kağıt ağırlıkları ya da diğer kristal objeleri de bu amaç için kullanabilirsiniz.

Parlak nesneleri kullanılarak yapılan tedavi yönetminde kullanılan en önemli araçlardan bir diğeri de doğal olarak, ışıklardır. Genel anlamıyla yaşanan mekanın aydınlık olmasının, gün ışığının eve girmesinin, yaşayanların sağlığı, mutluluğu ve refahı açısından çok önemli olduğuna inanılır. Dolayısıyla iç mekanlara mümkün olduğunca doğal ışık sağlamak, gerektiği kadar aydınlık olmayan noktalarda yapay aydınlatma kullanmak gayet olumlu sonuçlar verecektir. Elektrik ampulleri, mumlar, fenerler bu amaç için kullanılabilir.

Evinizin hangi köşesinde ışık kullanarak enerjiyi arttırırsanız, hayatınızın o alanında şansınızın artması söz konusudur. Aydınlattığınız bu alandaki enerji fazlası, hayatınızda pozitif gelişmeler olarak kendini gösterecektir.

İlke olarak kullandığınız lamba ne kadar parlaksa, o kadar etkili olacaktır.

Evinizin tam bir dikdörtgene ya da kareye tamamlanmasını engelleyen eksik köşesini sembolize eden bir lambayı dışarı koymanız, kayıp enerjilerin tamamlanmasında oldukça etkilidir.

Işığı evinizin alçak tavanını yükseltmek için kullanabilirsiniz.

Evinizin dışından geldiğini düşündüğünü olumsuz etkileri sağaltmak için dışarıda bir ışık yakabilirsiniz.

Florasant lambalar ışık skalasının sadece bir kısmını yansıttığı için son derece sağlıksızdır. Aydınlatma amacıyla bu ışık türünden mümkün olduğunca uzak durmaya ve Chi dengenizi korumaya gayret etmelisiniz.

Kullandığınız lambaları, fenerleri, mumları ve kristal topları temiz tutmaya, kırık ve bozuk olanlarını en kısa zamanda değiştirmeye ya da tamir etmeye dikkat etmelisiniz.

Feng Shui’de ışığın bir yansıması olan renkler de tedavi amacıyla kullanılır. Ancak bu konuya ayrıca daha kapsamlı olarak incelemek faydalı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder