Sayfalar

5 Ağustos 2012 Pazar

Medyum

Medyum kelimesinin sözlüklerdeki tanımına bakarsak “Medyum dünyadaki bedenini terk etmiş ruhlarla irtibat kurarak onlardan aldıkları tesirleri çeşitli tezahürler halinde Dünya'ya yansıtan, psişik bakımdan duyarlı kimselere ya da herhangi bir ruhsal irtibat sözkonusu olmaksızın paranormal fenomenler ortaya koyabilen özel yeteneklere sahip kimselere verilen ad” olarak geçtiğini görürüz.

Tanımdan da anlaşıldığı gibi ruhlarla irtibat konusu medyumluk için şart değil. Medyumluk yeteneği sahip olan kişi spiritüalist etik anlayışına göre, kişinin bu yeteneğini çıkar amacıyla ya da yanlış yollarda kullanmaması gerekir.

medyum
Yeni spiritüalist terminolojide medyumluk yalnızca psişik olarak duyarlı olmaktan ibaret değildir; "medyum", medyumluk hakkında yeteri kadar, bilgi, görgü ve deneyime sahip olmasının yanında, medyumluğun vazifelerini, gereklerini, sorumluluklarını yeteri kadar uygulayup bilen kimseye denir. Medyumun gerekli özelliklere sahip olması da hiç yeterli değildir; o niteliklere medyumu transa sokan ve yönlendiren operatörün de sahip olması gerekir.

Özetle spiritüalistlere göre, medyumluk falcılık veya amatörce yapılabilecek bir iş değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder