Sayfalar

3 Ağustos 2012 Cuma

Kua ya da Büyülü Sayınız

Artık Kua Sayınızı hesaplayabildiğinize göre, şimdi bu sayıların anlamlarını ve kullanım tekniklerini biraz inceleyelim. Böylelikle Feng Shui alanında çok önemli bir adımı geride bırakarak, yavaş yavaş pratiğe geçmeye başlayacağız.

Sayıların Enerjisi ve Yönler

1.Su; Kış, bağımsızlık, sezgisellik
2.Toprak; Yazın son günleri, metodiklik
3.Fırtına; Bahar, ilerici
4.Rüzgar; Baharın son günleri, adaptasyon yeteneği
5.Dünya; Merkezi güç, kendine güven
6.Cennet; Sonbaharın son günleri, direnç
7.Göl; Sonbahar, esneklik, asabiyet
8.Dağ; Kışın son günleri, enerjiklik, inatçılık
9.Ateş; Dürtüsellik, zeka

 

Hepimiz bazı yörelerde, farklı mekanlarda, farklı yönlerde kendimizi çok daha iyi hissettiğimizi farketmişizdir. Feng Shui’ye göre insanlar Doğu ve Batı olmak üzere iki temel gruba ayrılırlar. Doğu grubu insanların doğuya bakan evlerde, batı grubu insanların ise, batıya bakan evlerde yaşamaları kendilerini daha iyi hissetmeleri ve yaşamlarında başarı, mutluluk, sağlık elde edebilmeleri için önemli olarak kabul edilir. Eğer yaşadığınız evin yönü ait olduğunuz gruba uygun değilse, en azından iç mekandaki düzeltmelerle, mesela yatağınızın ya da her zaman oturduğunu koltuğun yönünü değiştirerek, bu temel gereksinimi yerine getirebilirsiniz.

Şimdi elde etmiş olduğunuz Kua sayısına göre aşağıda hangi gruba ait olduğunuzu ve hangi yönlerde daha rahat edebileceğinizi bulabilirsiniz.



Kua SayısıGrupUygun yönler
1, 3, 4, 9DoğuKuzey, Doğu, Güneydoğu, Güney
2, 5, 6, 7, 8BatıGüneybatı, Kuzeybatı, Batı, Kuzeydoğu, Merkez


Arazi Ve Ev Seçimi

Evinizin yönü kadar, üzerinde bulunduğu arazi özelliklerinin de hedeflerinize ulaşmanızda büyük öneme sahip olduğuna inanılır. Feng Shui uygulamalarının ilk adımı, evin üzerine inşa edildiği arazinin incelenmesiyle atılır. Tabii ki modern dünyada ve yaşadığımız şartlar altında, hepimiz üzerine ev yapacağımız araziyi seçebilecek kadar şanslı değiliz. Ama yine de evimizin arazisini tanımak, varolan şartları düzeltebilmemiz açısından bizim için önemlidir.

Yeni bir eve taşınırken, ya da halen içinde yaşadığınız evi Feng Shui prensiplerine göre düzenlerken, dikkat etmeniz gereken bazı kurallar vardır.

1.İdeal olarak yaşanan ya da yaşanacak semti iyi tanımak, şehrin hangi iklim şartlarından etkilendiğini bilmek gerekir.

2.Genellikle apartmanlarda ya da sitelerde yaşadığınız için, hayatınızı ister istemez paylaşmak durumunda kaldığınız insanların yani komuşularınızın hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Böylece karşılıklı enerji etkileşiminin ne yönde olabileceğini kontrol etmiş olursunuz.

3.Sizden önce evde yaşayanlar hakkında bilgi edinmelisiniz. Daha önce evde yaşamış olan insanların enerjileri, yaşamış oldukları tatsız deneyimler, hastalıklar, ölüm ya da boşanma gibi olaylar, sizin bugünkü yaşamınızı da etkileyebilir.
4.Yaşayacağınız semtin ağırlıklı olarak fonksiyonel olduğu alanlar ile sizin yaşam tarzınızın benzeşip benzeşmediğini bilmelisiniz. Örnek olarak, siz suküneti, huzuru ve sessizliği seven bir insansanız, eğlence merkezlerine yakın bir evde yaşamak çok rahatsız edici olabilir.

Feng Shui’ye göre uğurlu ve olumlu sayılan bazı kurallar bu kontrolleri yaparken size yardımcı olabilir.
1.Yeşil alanları ve bitek arazileri tercih etmelisiniz. Evinizin etrafında ağaçların, otların ve diğer bitkilerin olması, arazinin iyi enerji yani Chi aldığının göstergesidir. Kurak, verimsiz ya da hiç yeşillik olmayan alanlardan uzak kalmaya çalışmalısınız. Bu alanlar yaşam enerjisinin hiç olmadığı ya da çok düşük bulunduğu ortamlardır.

2.Havayı koklayın ve rüzgarı hissetmeye çalışın. Eğer hafif bir rüzgar varsa ve havada kötü bir koku yoksa, burası tercih edilebilir bir alandır.

3.Evin içinde ve dışında yaşayan hayvanların olması Feng Shui inanışına göre son derece olumludur. Kuşlar, kediler ya da köpekler bulunan ortamlarda, olumlu bir enerji dağılımının varlığı söz konusudur.

4.Bol Güneş alan, ya da gölgesi çok az olan bölgeleri tercih etmelisiniz. İnsanın olduğu kadar dünya üzerindeki tüm canlıların yaşam enerjisinin Güneş’ten geldiğini unutmamalısınız.

5.Semtin diğer kısımlarına göre yüksekliği fazla olan alanlardan mümkün olduğunca uzak kalmalısınız. Başka bir deyişle, yokuşların, eğimli arazilerin tepesini tercih etmemelisiniz. Feng Shui’ye göre buralarda “doğal koruma”nın olmadığına inanılır.

6.Rutubetin yoğun olduğu, toprağın neminin yüksek ve çamura dönüşmeye her an hazır olduğu ortamlardan uzak durmalısınız. Bunun yerine rahatsız edici olmayan bir akıntıyla hareket halindeki bir suyun kenarını ya da su ile çevrilmiş bir arazi parçasını tercih edebilirsiniz.

7.Yüksek bir kayanın ya da başka bir binanın sivri köşesini gören alanları tercih etmemelisiniz. Aynı şekilde çok yüksek binaların altında kalan evlerde oturmamalısınız.

8.Feng Shui inanışına göre, dini mekanların ya da mezarlıkların Yin enerjisi çok daha yüksek olduğu için, Chi dengesini bozduğu düşünülür. Dolayısıyla bu tür mekanların yakınında ev seçmekten uzak durmalısınız.

9.Elektrik trafolarından ya da üretim merkezlerinden uzak yerlerde yaşamalısınız. Bu tür yerler negatif enerjilerin daha yoğunlaştığı bölgelerdir. Elektrik ya da telefon direklerinden de mümkün olduğunca uzak olmaya gayret etmelisiniz.

10.Otobanları ve çevre yollarını gören arazileri tercih etmemelisiniz. Buradaki yoğunlaşma ve ses evinizdeki enerji dengesinin bozulmasına yol açabilir.

11.Havaalanları, emniyet müdürlükleri, hapishaneler, hastaneler, petrol istasyonları, fabrikalar gibi negatif enerji üretebilecek mekanlardan uzak alanları tercih etmelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder